Fiske i Älvdalen

– här finns ett stort antal fina fiskevatten för den kräsne

Fiske i Älvdalen, Dalarna | Älvdalen fiske
Fiske i Älvdalen, Dalarna | Älvdalen fiske
Fiske i Älvdalen, Dalarna | Älvdalen fiske
Fiske i Älvdalen, Dalarna | Älvdalen fiske
Fiske i Älvdalen, Dalarna | Älvdalen fiske

Älvdalens Fvo erbjuder ett stort urval fina fiskevatten.
Älvdalen hittar ni i norra Dalarna. I samhället finns både mataffärer och restauranger.

Boende hittar ni på Älvdalens Fiskecamp vid vackra Österdalälvens strand. Förutom campingplatser för husvagn och tält, finns här flera typer av stugor, från fullutrustade storstugor till campingstugor och de lite enklare tältstugorna.
Tillgång till bil är ett stort plus i Älvdalen då fiskevårdsområdet är gigantiskt och innefattar en stor del av norra Dalarna. Vägnätet inom Älvdalens fiskevårdsområde är dock väl utbyggt och alla vägar är öppna för allmänheten.

Här finns allt från fiske i strömmande vatten till mängder med sjöar och tjärnar.

Österdalälven är pulsådern i området med sina vackra strömmar. Strömsträckan är knappa två mil, mellan Åsendammen och Väsadammen, och bjuder på fantastiska fiskemöjligheter i en underbar natur. Älven visar upp omväxlande snabba och långsammare partier på sin färd genom dalgången.

Österdalälven är känd framför allt för sitt fina harrfiske, men även fisket efter öring kan vara riktigt bra. Det är främst flugfiske som bedrivs i älven, som i allmänhet är mycket lättvadad. Fiskeplatserna längs älven är lättåtkomliga och ett antal slogbodar och lägerplatser har byggts längs vattnet.

Ett antal mindre strömvatten, sammanlagt ca 20 mil, rinner också genom området. De flesta av dessa vatten håller ett bestånd av öring och vissa även av harr. Förutom strömmarnas harr- och öringfiske finns det ca 400 sjöar med bra fiske i området. Många av dessa sjöar har bra bestånd av öring och röding, förutom gädda och abborre.

I de östra delarna är naturen karg och öde, men hänförande vacker och vild. I väster finner vi djupa urgamla skogar, stora myrar och skogklädda berg. De flesta av dessa strömmar, sjöar och tjärnar är åtkomliga från det väl utbyggda vägnätet. Det finns dock ett antal vatten längre ut i vildmarken, i väglöst land, dit den äventyrslystne flugfiskeresenären kan söka sig till fots.

Boka ditt fiskeäventyr online

– vi lovar dig en upplevelse utöver det vanliga